Barngalgar visade vägen hem

De var inspirerade av familjen Mandelmann och ville hitta ett hus på landet. Både Bernt och Lilly visste att de var redo att lämna storstaden bakom sig och starta ett nytt liv i Dalarna. Huset som de hade fått nys om lät perfekt. Det var förvisso rätt gammalt men där fanns marker och en stor trädgård att odla i. Med GPS på telefonen så gav de sig av för att se huset. Lite anande de att det var barngalgar som skulle visa vägen!

Barngalgar till Henry

Med sig i bilen så hade de lille Henry då ett år gammal. Han satt tryggt i sitt bilsäte med leksaker och kex. Lilly ville passa på att köpa barngalgar då de ändå skulle köra förbi en viss butik med den här typen av produkter. Bernt såg inga problem med detta och de knappade in adressen för butiken på Waze.

Var är vi?

Efter någon timme av skön musik och en massa skog så undrade Lilly om de inte borde vara framme. GPSn hade gett de instruktioner och nu var de ute på rätt så smala vägar. Det var fortfarande morgon så det var lätt att se över ängar. Men inte kände de igen sig.

När de stannade och tog en titt på telefonen så insåg de att något inte stämde. Det verkade som att GPS funktionen i telefonen inte fungerade som vanligt. Kanske hade den skadats då lille Henry sist släppte mobilen i stengolvet därhemma.

Traditionell vägledning

De körde vidare tills de kom till en liten butik. Där gick de in för att fråga om vägen till butiken med galgar. I butiken hade de aldrig hört talas om en sådan galgebutik. Men de hade barngalgar på lagret och erbjöd att sälja dessa för ett bra pris.

Det blev något av ett kap för galgarna visade sig vara av mycket hög kvalitet. Lilly tänkte att de antagligen hade fått bättre galgar än vad de hade hittat i affären som de var på väg till. I butiken så berättade Bernt mer om deras utflykt.

Ni är inte i Dalarna!

Butiksägaren lyssnade på Bernt och Lilly och såg lite fundersam ut. Till sist så talade han om att de nu var nära Vemdalen, inte i Dalarna! Men han berättade också att det fanns en gård i närheten. Den var till salu och kanske borde de ta en titt.

Drömhemmet nära Vemdalen

Det visade sig att gården var perfekt för Bernt och Lilly. Priset var också bra. De bestämde sig för att köpa den. När Henry blev lite äldre så fick han veta att det var barngalgar till hans garderob som ledde till att de hittade drömbostaden som vid det laget hade en fantastisk trädgård med frukt och rotsaker. Det blev en historia att berätta för kommande generationer och för dig som läser detta nu!

18 Feb 2019