Det blev lättare att starta aktiebolag

Drömmen om att jobba med turism i fjällen hade funnits länge. Helst ville Lina och Karsten starta aktiebolag men de drog sig för att registrera bolaget. 50 000 kronor var trots allt en ganska stor summa då det ändå var rätt så ovisst hur det hela skulle gå. När de nya reglerna om sänkt aktiekapital kom år 2020 var det startskottet för verksamheten i fjällen.

Starta aktiebolag hemifrån

Vare sig Lina eller Karsten var redo att säga upp sig från sina jobb och jobba heltid med drömmen om att hjälpa turister från Danmark i de svenska fjällen. Tanken om en tjänst online som var heltäckande var trots allt mest en tanke. Men de pratade ofta om att starta aktiebolag och driva det hela hemifrån.

Med lång erfarenhet av GPS navigering såg Lina ett samband mellan smidig resa till fjällen och smidig skidåkning och vandring. Tillsammans med Karsten kom hon fram till att det var möjligt att skapa unika äventyr för vuxna med den nya tekniken.

Egentligen var det inte så svårt att skapa systemet. De kunde ju utveckla det hela hemma i lugn och ro och sedan fortsätta jobba med projektet hemifrån. Testsessioner utförde de i fjällen under semestrar och det hela såg ljust ut. Det var bara det där med 50 000 kronor aktiekapital som fick dem att tveka.

En långsam men säker start

Simma lugnt blev ett ledord och lagändringen om aktiekapital kom som sänd från ovan. Att lägga 25 000 kronor på det nya bolaget sved inte och Lina och Karsten kände att det äntligen var dags att sjösätta projektet.

Sommarsemestern 2020 använde de för att testa sin nya app och många vänner och bekanta från Sverige och Danmark var med och testade. I och med att det inte krävdes någon större investering kändes det säkert med ett mindre aktiekapital.

Den största kostnaden för parets projekt låg ju i den tid de lade på det. De behövde inte ta lån och kunde utveckla verksamheten hemifrån utan att behöva betala nämnvärt för utrustning och program. Lagändringen var verkligen perfekt för Lina och Karsten!

Med målet att ha en fungerande app vintern 2021

Med flera tester genomförda och goda betyg av vänner och bekanta tror Lina och Karsten att deras app kan vara klar för försäljning redan vintern 2021. De är försiktiga med att lova något då arbetet fortsätter att vara något som de håller hemligt och tar steg för steg.

Det är också därför som Lina inte vill avslöja för mycket om hur konceptet ser ut. Hon nämner att det kommer att gillas skarpt både av de som älskar att åka slalom och långfärd. Dessutom ser hon att det kan bli riktigt intressant för personer som tidigare har sysslat en hel del med nätverksspel.

17 Jan 2021