Dra nytta av snabbavveckling

Hur ska du navigera fram mellan blanketterna från Bolagsverket och reglerna om hur ditt företag ska avvecklas? Om du tycker att det här är lika enkelt som att köra bil med eller utan GPS så behöver du kanske ingen hjälp med avvecklingen. Men det finns goda skäl till att många väljer att få hjälp med att likvidera bolag med det som kallas för snabbavveckling.

Vad är egentligen snabbavveckling?

Det går väl inte att avveckla snabbare bara för att man säljer bolaget till någon annan? Jo, det gör det faktiskt men det är inte själva avvecklingen som går snabbare. Likvidationen kommer fortfarande att ta minst 7 månader att genomföra. Skillnaden är att det inte är du som kommer att fylla i blanketter och svara på frågor från Bolagsverket. Det kommer bolaget som köper ditt ab att göra!

På grund av att du säljer för avveckling så behöver du inte lägga mer tid på likvidationen. Den är helt ur dina händer och du kan gå vidare med annat. Det är just detta som gör att så många idag väljer att sälja för att få hjälp med snabbavveckling.

Utnyttja tiden som du får loss

När du väl väljer snabbavveckling så ska du se till att utnyttja tiden på rätt sätt. Kanske ville du lägga ner verksamheten för att göra något annat. Det kommer du att få tid till när du inte måste sköta likvidationen. Tänk på att kostnaden för avvecklingen blir skälig om du utnyttjar tiden som du får loss på rätt sätt. Du kanske till och med vill ha en plan för detta innan du säljer.

Inse allt du slipper

När du säljer bolaget för avveckling så är det inte så dumt att tänka på allt som du kommer att slippa. Så länge som du väljer en bra bolagsservice så kan du räkna med att bli helt fri från processen med att likvidera. Det här innebär ju inte bara tid. Du drar också nytta av att slippa tänka på verksamheten som du inte längre driver. Det kan ju vara särskilt skönt om det inte gick så bra och du bara vill komma vidare.

Viktigt att komma ihåg

Om du vill dra nytta av snabbavveckling så är det viktigt att komma ihåg att den bara blir lyckad om du säljer till en seriös bolagsservice. Du ska aldrig ta risker med köpare då det handlar om avveckling. Det här är inte mindre viktigt än då du säljer bolaget till någon annan som ska driva det vidare.

Var noga med att kontrollera hur bolagsservicen har skött tidigare uppdrag. Om de har ett gott namn så ger det dig en trygghet. Dessutom så ska du bara sälja för likvidation till ett företag som är aktivt på den svenska marknaden och som håller sig till svenska lagar och regler.

2 May 2018