Hinner du med snabbavveckling inför utlandsflytten?

Om du har ett vilande bolag så kan det vara så att du vill avveckla det inför din flytt utomlands. Det är möjligt att hinna med snabbavveckling på mycket kort tid inför en flytt utomlands. Det här beror lite på när du ska flytta och om all dokumentation är i ordning.

Snabbavveckling är snabb för dig

En snabbavveckling är i grund och botten en likvidation som tar minst 6 månader att bli klar med. Det som gör att den är så snabb är att du lägger över likvidationen på ett annat bolag. Det här fungerar rent praktiskt som så att du säljer ab för att det ska avvecklas.

Om du ska flytta utomlands om några veckors tid så kommer du att hinna med detta. Har du bara ordning på alla papper så är det bara att vända sig till ett bolag som köper ab för likvidation. De kan då ta över bolaget och dra igång med avvecklingen.

Hur lång tid tar det?

För dig så behöver det inte ta mer än 1-2 dagar med snabbavveckling. När ditt ab är sålt så är det hela över för din del. Du får då pengarna som finns i aktiekapitalet minus den avgift som tas ut för att sköta avvecklingen. Det här kan ju passa väldigt bra då du ska flytta utomlands.

Det kan dock ta längre tid om du inte har allting i ordning vad gäller bokföring. En bolagsservice kan också neka till avveckling om det är något som inte stämmer med ditt bolag. Men förutsatt att du har ett vilande bolag som är redo för att läggas ner så ska det inte vara några problem.

/snabbavveckling.jpg

Kommunikation kan ske med email och telefon

Om det skulle uppstå några frågor från bolagsservicens sida så är det ju inte svårt att hålla kontakten. Även om du bor i utlandet så går det ju att mejla om detta. Men det är sällan som det blir några frågor då det rör sig om en helt vanlig avveckling.

Alltid smart att planera i god tid

Om det är så att du ska flytta utomlands om några veckors tid så är det förstås mycket annat som du behöver ta hand om. Att dra igång med en avveckling i detta läge kan knappast rekommenderas. Om du väljer snabbavveckling är det möjligt men det är fortfarande något att fundera lite på.

I vissa fall är det kanske bättre att vänta med avvecklingen och ta den vid ett senare tillfälle. Det här beror förstås på hur mycket du har att göra med flytten och hur mycket tid du kommer att ha då den är över för att sköta en avveckling av ditt svenska bolag.

1 Aug 2022