Navigera rätt i företagsdjungeln - Köpa lagerbolag

På sätt och vis kan köp av lagerbolag fungera lite som navigering med GPS. När du vänder dig till en seriös bolagsservice får du hjälp med processen. Du behöver inte veta saker som vilka blanketter som ska fyllas i för att bolaget ska registreras. Du får allting serverat direkt online och blir mycket snabbt klar med din bolagsstart.

Men hur går det till när du köper lagerbolaget. Här är en genomgång av processen som tar dig hela vägen till ditt ab som är redo att använda!

Köpa lagerbolag online

Det är enkelt att köpa lagerbolag online. Du kan beställa det direkt på en bolagsservices hemsida. Du surfar in på deras sajt och klickar vidare till den del som erbjuder dig köp av lagerbolag. Här ska det finnas ett formulär.

Formuläret är till för nödvändiga ändringar som ska till för att lagerbolaget ska få rätt form. Du behöver till exempel ange:

  • Vem som är styrelseledamot och suppleant
  • Du ska tala om var styrelsen finns, dess säte
  • Du ska ge förslag på namn på företaget, ofta flera för att säkra att det är ett namn som du kan få igenom
  • Du ska ange adress för företaget
  • Du ska skriva ner en beskrivning av verksamheten

När du har fyllt i formuläret kan du köpa bolaget och komma igång med det organisationsnummer som det redan har. Men det finns förstås mer att tänka på än tekniska detaljer omkring styrelse, namn och adress.

Aktiekapitalet

Bolaget ska ju ha ett aktiekapital som kommer att ligga på 50 000 eller 100 000 kronor. Det ska du lösa ut till säljaren. Det går att lösa ut pengarna rätt så snabbt. En vanlig vardag kan du få en överföring gjord på några timmar. Olika bolag löser detta på olika sätt.

 

Generalfullmakt

När du är klar med att överföra pengarna för aktiekapitalet och har fyllt i formuläret som är en ändringsanmälan som skickas till bolagsverket får du en generalfullmakt för bolaget. Det betyder att du nu har rätten att företräda bolaget som du äger. Med den här fullmakten kan du:

  • Öppna bankkonton
  • Teckna avtal
  • Betala i företagets namn
  • Ta emot betalningar för tjänster och produkter

Du kan med andra ord jobba precis som vanligt. Du kommer igång mycket snabbare än om du själv hade registrerat bolaget. Dessutom slipper du själv navigera dig fram genom processen. Den blir mycket tydlig och enkel tack vare bolagstjänstens hjälp.

Är det värt pengarna?

Det är en fråga som beror på dig. Det handlar ju inte bara om att slippa ta hand om registreringen själv. När du väljer att köpa lagerbolag spar du en massa tid. Den tiden kan få betydelse om du står redo just nu för att jobba på riktigt med ditt bolag och helst vill få hjälp med navigationen genom registreringsprocessen.

24 Dec 2019