Sälja ab till köpare från andra regioner

För dig som driver ett företag i Gnosjöregionen eller annan industriell region i Sverige så kan köpare finnas lokalt. Det kan ju vara så att du kan sälja bolag till en leverantör som tycker att det är värt att ta över din verksamhet. Om du inte ska sälja ab för likvidation så kan det också vara möjligt att hitta köpare från andra regioner via en företagsmäklare.

/form_for_gjutning.jpg

Sälja ab lokalt till någon du känner

Det kan kännas tryggt att sälja ab inom din region. Även om du inte har personlig erfarenhet av att jobba med den som köper ditt bolag så känner du säkert folk som har det. Om du har anställda med intresse för att köpa är detta också en möjlighet.

I industriregioner så är det ofta lite lättare att hitta köpare som förstår sig på din verksamhet. Det kan finnas bolag som har ett intresse av att utöka sin verksamhet genom att bygga på med ditt företag. Dessutom kan det ju vara lite enklare att visa på värdet av en verksamhet när samarbetspartners och projekt finns lokalt.

Hitta köpare i andra regioner

Om du inte finner rätt köpare i din region så finns möjligheten att sälja ab till en köpare i andra delar av Sverige såväl som utomlands. Här är det klokt att vända sig till en företagsmäklare som har kontakter. Då behöver du inte själv lägga ner en massa tid på att hitta köpare.

En företagsmäklare kan också vara en stor hjälp vad gäller värdering och diskussioner omkring pris och avtal. Det gör processen mycket enklare för dig samtidigt som du kan få ut mer av ditt bolag än om du hade sålt det på egen hand.

Köpare från andra regioner är inte nödvändigtvis utan information om vad som händer i din region. Det förekommer samarbeten över hela Sverige och internationellt. En företagsmäklare kan ta reda på vilka kontakter ni har gemensamt och hjälpa er till en trygg affär som ni båda blir nöjda med.

3 Mar 2023