Sälja GPS klockor för att likvidera ab

Bolaget skulle läggas ner och Klas hade bestämt sig för snabbavveckling för att slippa likvidera ab själv. Det vara bara det att det fortfarande fanns ett gott lager med GPS klockor och dessa behövdes säljas av, men var? Klas började se på möjliga lösningar.

Förberedelser för att likvidera ab

För Klas handlade det inte om en kris. Intresset för att driva prylbutik online var inte längre lika starkt och det visade sig att det hela krävde mycket mer tid än vad han först trott. Då erbjudandet om att sticka iväg hela vintern för att åka skidor i Alperna kom tänkte Klas att det fick vara nog med företaget. Han ville likvidera ab och det snabbt.

Då det inte fanns särskilt mycket att lägga ner var det här egentligen ingen svår sak. Klas hade ingen fysisk butik och inte många företagsabonnemang att hålla reda på. Alla papper var i ordning och det enda som fanns kvar var lite produkter. Men det fanns många sportklockor med GPS och dessa ville Klas sälja av.

En snabb försäljning av klockor

Klas var villig att dra ner på priset på klockorna för att sälja snabbt. Han kom fram till att bästa vägen var social media. Han lade ut en notis på sin egen Facebook sida om GPS klockor till ett mycket lågt pris. Svaren kom inom kort.

Kompisar spred ryktet och inom en vecka hade Klas i stort sett sålt alla klockorna som fanns kvar. Det blev inte ens förlust eftersom han lade priset en liten bit över inköpspris. Efter försäljningen kunde Klas ta nästa steg för att likvidera ab.

Allting gick smidigt och bra och Klas fick en fin vinter i Alperna utan en tanke om avveckling av ab!

30 Sep 2020