Inköpet av gamla GPSer ledde till konkurs

Benny hade drivit verksamheten i nära ett år då erbjudandet om ett stort parti GPSer dök upp. Det hela såg strålande ut. Tankarna om att avveckla aktiebolag försvann helt. Men kanske borde Benny ha stannat upp. Anledningen till att det inte gick så bra var ju att han hade fattat så många felaktiga beslut. Och nu blev det ett till…

Avveckla aktiebolag innan det är försent

Veckan innan Benny köpte upp flera tusen gamla GPSer så hade han ett samtal med en god vän. Vännen hade många gånger påpekat att Benny inte verkade lyckas så bra med sin verksamhet. Att sälja elektriska prylar online är inte helt enkelt. Men Benny klagade hela tiden på att det inte gick i rätt riktning och att han aldrig tycktes göra på rätt sätt.

Bennys vän gav rådet att avveckla aktiebolag innan det blev försent. Några veckor senare så mindes Benny detta och suckade. Om han bara hade lyssnat så hade det antagligen inte blivit konkurs. En snabbavveckling istället för att krascha hade känts mycket bättre.

Billiga GPSer

När Benny upptäckte partiet med mycket billiga GPSer så tänkte han att de skulle bli en hit. Han brydde sig inte om att sondera terrängen först. Han köpte snabbt upp 100 000 prylar som förvisso var i gott skick. Problemet var bara att de inte alls gav något nytt.

Benny annonserade på sin sajt och i olika sociala medier. Men ytterst få nappade. Han fick till och med kommentarer om att denna GPS var totalt överflödig. Det går ju lika bra att navigera med telefonen. Vissa tyckte att Benny lika gärna kunde sälja appar.

Men nu stod Benny med ett enormt parti av GPSer som han inte kunde sälja. Resterande försäljning täckte inte för denna förlust och snart var konkursen ett faktum.

Ingen ville investera

Benny försökte få hjälp av vänner och bekanta. Men ingen ville investera i hans projekt. De hade sett hur det hela hade gått. Det senaste GPS-köpet skulle kunna ses som ett skämt men det var ingen som skrattade.

Benny tog förlusten och började jobba på ett teknikföretag i Stockholm. Där kom hans GPSer faktiskt till användning. De användes som en gimmick och form av företagspresent. Men någon inkomst från prylarna blev det aldrig. Det tog Benny flera år att ta igen och sedan började han fundera igen på att starta eget. Men då beslutade han sig för att först rådgöra med vännen som en gång tyckte att han skulle avveckla aktiebolag innan det var för sent.

Ett nytt projekt

Att rådgöra med en person med kunskap och erfarenhet visade sig vara klokt. Det blev flera affärsplaner som skrotades innan Benny kom fram till vad det nya företaget skulle fokusera på. Man skulle kunna säga att hans vän blev en slags ekonomisk GPS som ledde honom i helt rätt riktning!

30 Oct 2019